1990 - Mozigépész Moziverzum file

Mozigépész Moziverzum 2.0
Online szekció (magyar cím)
Online szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Letöltési szekció (eredeti cím)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W U X Y Z
Letöltési szekció (magyar cím)
Go to content

1990

Év > 1990-1999

A filmek magyar címük szerint lettek abc rendbe állítva az adott éven belül...
link
francia dráma
Rendező: Jacques Doillon
Szereplők: Richard Anconina Le flic / Gérard
Gérald Thomassin Le garçon / Marc
Clotilde Courau La soeur / Nathalie (Stéphanie)
Jocelyne Perhirin La mère
Cécile Reigher La vendeuse

Tartalom: Jacques Doillon, aki A kis gengszter című filmjével ismét bizonyította, hogy érti a könnyed elbeszélésmód mesterségét. Tizenöt éves gyerekhőse a testvéri együttlét álmától, vágyától hajtva revolverrel próbálja meg visszaszerezni egy más családban nevelkedő nővérét. Doillon persze tudja és igyekszik is értésünkre adni, hogy az igazi kriminalitást nem a gyerekek, hanem a felnőttek társadalma gyakorolja, jóllehet jórészt közvetve teszi, amúgy a háttérben meghúzódva kell elképzelnünk. Elképzelnünk, mondom, mert az előtérben afféle lélektani csiki-csukik zajlanak a fiú, nővére s a fiút patronáló rendőr között.
0 Ft(VAT incl.)
Add
link
német-francia-olasz dráma
RENDEZŐ: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Szereplők
Sergio Giuramondo - Julian Sands
Cristina - Nastassja Kinski
Matilda - Charlotte Gainsbourg
Santobuono herceg - Massimo Bonetti
Sergio anyja - Margarita Lozano
Aurelia - Patricia Millardet
Giuseppina Giuramondo - Pamela Villoresi

Tartalom: A nápolyi udvarban élő fiatal és ambiciózus báró, Sergio Giuramondo fényes jövő s boldog házasság előtt áll. Ám ő kizárólag a tökéletest, az abszolútat, az istenit keresi mindenütt, a lelkében és a világban is. Amikor megtudja, hogy leendő hitvese a király, III. Károly korábbi szeretője, összetört szívvel lemond a földi boldogságról, s az evilági hívságokat odahagyva szerzetes, majd remete lesz. Eredendő gőgjétől megszabadulva, emberfeletti erőfeszítéssel jut el belső lelki fejlődésében odáig, amikor már nem rabja a földi vágyaknak, és szent önzetlenséggel valóban Istent szolgálja...
0 Ft(VAT incl.)
Add
link
Foreign, dráma
Oroszország | orosz | Color | 2h 13min
Rendező: Aleksandr Sokurov
Szereplők:
Robert Vaap
Cécile Zervudacki Emma
Aleksandr Abdulov
Aleksandr Cherednik
Viktor Palech
Vyacheslav Rogovoy
Dariya Shpalikova
Yuri Sternin
Evgeniy Yufit
Tartalom: Inspired by Flaubert’s Madame Bovary, Sokurov’s Save and Protect recalls the most crucial events of Emma’s decline and fall: affairs with the aristocratic Rodolphe and the student Leon, the humiliation that follows her husband’s botching of the operation on the stable boy’s clubfoot. The universality of the theme of eternal struggle between the soul and the flesh is conveyed through the absence of specific reference to time or place: although the film seems to begin in 1840, its surreal mode effortlessly accommodates an automobile and the strains of “When the Saints Go Marching In” on an off-screen radio. Focusing on passion from a woman’s perspective and downplaying plot, Sokurov explores his subject in exquisite detail, capturing not only the heat of passion but also the quiet moments before and after and the innocent sensuousness of the body.
0 Ft(VAT incl.)
Add
link
francia comedy-dráma
rendező: Louis Malle
Szereplők:
Miou-Miou Camille
Michel Piccoli Milou
Michel Duchaussoy Georges
Bruno Carette Grimaldi
Paulette Dubost Mrs. Vieuzac
Harriet Walter Lily
Martine Gautier Adele
Rozenne Le Tallec Marie-Laure
Jeanne Herry Françoise
Renaud Danner Pierre-Alain
Tartalom: A Milou májusban című romantikus film története az 1968-as párizsi diáklázadás idején játszódik. Egy vidéki kisvárosban egy család gyűlik össze, hogy eltemessék és meggyászolják a nagymamát. Mivel azonban a sírásók is sztrájkolnak, ezért nem tudják végső nyugalomra helyezni a szeretett rokont. Szinte a holttest fölött kezdődik meg a vita az örökségért, de emellett az élet élvezetének is teret adnak. Amikor olyan hírek érkeznek a fővárosból, hogy a veszedelmes baloldaliak a város felé tartanak, a családtagok fejvesztve menekülnek a közeli erdőbe.
0 Ft(VAT incl.)
Add
Kelenföld
moziverzum@@moziverzum.net
Copyright2018@SuszterA
Mozigépész Moziverzum
Back to content